Надійні способи відновити режим після свят

Надійні способи відновити режим після свят
Loader

Новорічні свята – величезний стрес для нашого організму. На столах завжди велика кількість важкої калорійної їжі, алкогольні напої і звісно посиденьки з душевними застільними розмовами до ранку.

Фахівці відзначають, що новорічні веселощі приводять до катастрофічних наслідків для нашого організму, у тому числі для психічного стану.

Зібрали для вас надійні способи, щоб відновити режим після свят.

Чим небезпечне порушення режиму?

Організм людини звикає до певного способу життя, як наслідок у кожного формуються індивідуальні біологічні годинники та різні фізіологічні процеси. Порушення розпорядку дня може призвести до незворотних наслідків в організмі, які можуть вплинути як на фізичний стан, так і на моральний.

Важливо під час тривалих свят мінімізувати збитки для організму. Дотримання простих правил під час святкових заходів та після їх завершення допоможе зберегти здоров'я.

Як відновити режим після свят?

Під час затяжних свят намагайтеся дотримуватися кількох простих правил:

  1. Не переїдайте. Зрозуміло, хочеться спробувати всі страви на святковому столі, але це варто робити обережно, можливо з перервами, щоб не допустити навантаження травної системи.
  2. Не пийте багато спиртного. Свята завжди супроводжуються тостами та привітаннями за келихом ігристого або чарки біленькою. Вживайте алкоголь обережно. Пам'ятайте, що велика кількість спирту в організмі може призводити до отруєння та зневоднення.
  3. Робіть перерви під час застілля. Фахівці рекомендують під час святкової вечері трохи відпочивати між прийомами їжі. Це дозволить організму частково перетравити вжите, а також трохи перепочити перед наступними стравами.
  4. Дотримуйтесь режиму дня. Навіть якщо ви встали з-за столу під ранок, варто намагатись прокинутися в той же час, коли ви прокидаєтеся зазвичай. Таким чином наш організм легше перенесе стрес, а вже наступного дня ви зможете заснути у звичний час.

Ці прості правила допоможуть зменшити негативні наслідки для організму під час святкових вечірок чи душевних сімейних посиденьок за столом. Якщо ж новорічне святкування затягнулося, і у вас не було жодного дня перерви, щоб перепочити, слід поступово почати повертатися до нормального режиму.

Пам'ятайте: відновлювати режим після свят потрібно поступово. Будь-які різкі зміни в розпорядку дня — це величезний стрес для нашого організму.

Нормальний сон

Здоровий сон — важлива складова нормальної життєдіяльності організму. Порушення сну може призвести до захворювань нервової системи та психічного стану людини (депресивний стан).

Спальня має використовуватися тільки для сну. Виключіть зі свого денного розпорядку роботу на ліжку, де спите, або перегляд кінофільмів. У спальній кімнаті має бути тихо, темно, тепло та волого. Підтримуйте комфортну температуру у приміщенні, намагайтеся провітрювати його перед сном. Виключіть будь-які подразники: гаджети та пристрої, які можуть видавати шуми, що відволікають від сну.

Перед сном можна вийти на легку вечірню прогулянку, почитати книгу або зробити звичайні справи, які не вимагають великих витрат енергії. Підготовку до сну можна перетворити на певний ритуал, який дозволить виробити в організмі певні рефлекси. Наприклад, СПА процедури або аромотерапія допоможуть налаштуватися на потрібний лад і розслабитися перед сном.

Фізичні навантаження

Варто займатись спортом. Експерти рекомендують це робити у першій половині дня. Фізична активність вранці допомагає підбадьоритися та розбудити весь організм. Це дозволить бути активним протягом дня.
Можна відвідати спортивний зал або басейн. Ранкова пробіжка та зарядка на свіжому повітрі – чудовий спосіб розпочати день із користю для себе.

Нормалізація водного балансу

Вживання алкоголю та жирної їжі призводить до зневоднення. Нашому організму катастрофічно не вистачає води. При чому потрібна саме негазована очищена вода. Кава, чай та фреші (навіть якщо дієтолог рекомендував їх пити для схуднення) – не замінюють вживання води. Напої, які містять у собі кофеїн, навпаки погіршують обмін речовин і провокують роботу нирок, що призводить до ще більшої нестачі води в організмі.

Пийте достатню кількість звичайної очищеної води. Таким чином, ви допоможете своєму організму відновити нормальний обмін речовин і повернутися до нормального режиму роботи.

Правильне харчування

Протягом новорічних канікул ви, швидше за все, вживали велику кількість шкідливої ​​їжі. Тепер необхідно поповнити запас корисних речовин в організмі, а також повернутись до нормального харчування.

Рекомендується віддати перевагу не кількості їжі, а її якості. Об'єм споживаних калорій варто поступово зменшувати. Голодування або різке зниження кількості їжі може негативно позначитися як на здоров'ї, так і на фігурі. Організм, у разі різкого зменшення їжі, може подумати, що настали голодні часи, отже необхідно накопичувати жир, який дозволить функціонувати якийсь час абсолютно без продуктів харчування.

Варто звернути увагу на відновлення запасів вітамінів і мінералів в організмі. Мінеральні води, які ми так любимо пити з похмілля, вимивають із організму велику кількість необхідних йому мінералів. Наповніть свій раціон кашами, овочами та фруктами. Зменшіть вживання складних жирів, їх можна замінити нежирним м'ясом та морепродуктами.

Ці рекомендації допоможуть повернутися до нормального режиму після свят. Краще пам'ятати про своє здоров'я до початку низки походів у гості та берегти себе протягом усього екстремального святкового періоду. Не забувайте, що після всіх вечірок доведеться повертатися до нормального способу життя, наприклад, до ранкових підйомів на роботу. Бережіть себе і не зловживайте їжею та випивкою.

Автор: Сервіс “Tengo”
07.02.2022
views
2732  переглядів
shares
2