Яким став рейтинг кредитних компаній після пандемії?

Яким став рейтинг кредитних компаній після пандемії?
Loader

Пандемія завдала значного економічного удару всім державам і галузям. Фінансовий сектор також відчув негативні наслідки жорстких обмежень. На перших етапах боротьби з епідемією COVID-19 фінансові компанії у всьому світі почали втрачати доходи. У 2019 році прибуток банків та мікрофінансових організацій (МФО) різко впав. У 2020 та 2021 році МФО почали показувати зростання доходів та збільшення своєї клієнтської бази.

Далі більш детально розповімо про роботу мікрофінансових організацій в умовах пандемії, а також про причини зростання доходів фінансових компаній під час економічної кризи.

Що таке МФО?

Мікрофінансові організації – компанії, які надають швидкі споживчі кредити своїм клієнтам. Такі організації отримують ліцензію лише на надання кредитів громадянам. Зазвичай це короткострокові позики, які працюють за принципом «гроші до зарплати».

Більшість великих МФО надають свої послуги онлайн, що дає їм перевагу перед великими банками, а також кредитними компаніями, які залишилися працювати в офлайні. Клієнту для отримання позики достатньо зайти на сайт компанії, використовуючи доступні онлайн інструменти обрати необхідну суму, пройти верифікацію та підписання кредитного договору онлайн. Гроші зараховуються на картку будь-якого українського банку на особистий рахунок позичальника.

Рейтинг МФО після пандемії

Після стабілізації ситуації з COVID-19 у Світі спостерігалося зростання економічної активності. Громадяни почали знову витрачати гроші, купувати товари та послуги. Разом із поверненням до нормальної життєдіяльності зросла кількість звернень до мікрофінансових організацій.

ТОП-5 МФО за рівнем доходів після пандемії:

  • Moneyveo;
  • MyCredit;
  • Miloan;
  • CreditKasa;
  • Ccloan.

Ці компанії пропонують свої послуги лише онлайн. За даними відкритих реєстрів, доходи цієї п'ятірки зросли на 20% і більше.

Експерти зазначають, що зі зростанням інтересу до послуг МФО спостерігається значне підвищення вартості одного кредитного договору, оскільки конкуренція з кожним днем ​​зростає. При цьому починає з'являтися велика кількість нових організацій, які нехтують клієнтським сервісом у гонитві за потенційними позичальниками.

Основні переваги МФО

Підвищення інтересу до мікрофінансових організацій пов'язані з інтересом клієнтів отримання фінансових послуг онлайн. МФО пропонують швидкі та прозорі кредити громадянам без поручителів та зайвої бюрократії.

Такий вид фінансових послуг став ще актуальнішим в умовах жорстких санітарних вимог та обмежень. Експерти спостерігали протягом усього періоду пандемії зростання вартості одного клієнта. Збільшення кількості мікрофінансових організацій зумовило підвищення конкуренції за кожний кредитний договір.

При цьому компанії почали інвестувати в клієнтський сервіс: створення цілодобових кол-центрів, розробка нових онлайн-інструментів для зручності клієнта, створення лояльних умов та запуск різноманітних промоакцій. У такій ситуації виграють громадяни, які можуть вибрати найвигідніші умови кредитування.

Автор: Сервіс “Tengo”
13.02.2022
views
3889  переглядів
shares
6