Найвідоміші громадські організації України у 2021 році

Найвідоміші громадські організації України у 2021 році
Loader

Простими словами, громадські організації — це групи фізичних або юридичних осіб, яких об'єднують однакові інтереси і цілі. Громадські організації бувають молодіжні, дитячі, жіночі, спортивні, політичні, наукові, економічні, релігійні, благодійні. В Україні зареєстровані тисячі подібних об'єднань і кожне з них заслуговує на увагу. Ми вирішили розповісти про найвідоміші громадські організації та напрямки їх діяльності.

Авто Євро Сила

"Авто Євро Сила" — це популярна громадська організація України, створена у вересні 2016 року. Головна мета її учасників — досягнення доступного розмитнення для всіх українців, а також захист прав власників авто на іноземній реєстрації від неправомірних дій митників та поліції.

Жіночі перспективи

Центр "Жіночі перспективи" — це громадська організація, яка виступає за захист прав жінок, бореться за забезпечення для них рівних прав і можливостей. Основні напрямки діяльності організації:

  • впровадження гендерної політики;
  • зниження рівня насильства (протидія домашньому насильству);
  • підвищення конкурентоспроможності жінок на ринку праці;
  • боротьба за права жінок приймати рішення на рівні держави;
  • протидія торгівлі людьми.

Організація була створена в 1998 році.

Таблеточки

Фонд "Таблеточки" — відома в Україні медична громадська організація, яка існує вже понад 10 років.

Робота фонду спрямована на допомогу онкохворим дітям. За весь час роботи організації вдалося зібрати понад 385 млн гривень. Допомогу отримали більше 5500 дітей. 21 онковідділення щомісяця перебуває під опікою фонду.

Учасники фонду "Таблеточки” надають фінансову та психологічну допомогу на всіх етапах лікування:

  • обстеження;
  • встановлення діагнозу;
  • пошуку і придбання ліків;
  • лікування в Україні та за кордоном.

Волонтери фонду регулярно проводять для дітей свята, надають моральну підтримку батькам.

Збір коштів для фонду "Таблеточки" здійснюють відомі люди. Вони проводять благодійні акції, беруть участь у марафонах і т.д.

"Право на захист"

Відома громадська організація, яка є лідером правозахисного руху в Україні. Як самостійна організація фонд був зареєстрований в 2013 році. До цього він успішно функціонував у складі міжнародної організації HIAS.

"Право на захист" надає безкоштовні юридичні послуги переселенцям, працює над оптимізацією законодавства для осіб без громадянства, підтримує біженців.

Організація дуже допомогла жителям Донецької і Луганської областей, коли вони шукали притулок на неконфліктній території, а державні органи не могли впорається з великим напливом людей.

Teenergizer

"Teenergizer" — це організація, яка надає допомогу людям з позитивним діагнозом ВІЛ. До її складу входять тільки підлітки. Засновницею стала дівчинка-тінейджер Яна Панфілова, яка хворіє ВІЛ з народження.

Учасники організації проводять тренінги в школах, де пояснюють, що таке ВІЛ, як він поширюється, як і де можна пройти тестування. Teenergizer проводить ті заходи, яких свого часу не вистачало засновниці Яні.

Організація була заснована в Києві, але на даний момент її діяльність розширилася на такі міста, як Бішкек, Казань, Санкт-Петербург, Тбілісі.

Інсайт

"Інсайт" — це громадська організація, яка була заснована в Києві в 2008 році. Її учасники відстоюють права трансгендерів, геїв, лесбіянок, бісексуалів. Найбільше організація відома своїм "Фестивалем рівності", який щорічно проводиться в великих містах України. У межах заходу протягом тижня висвітлюються такі теми як гендерна нерівність, дискримінація ЛГБТ і людей з інвалідністю. Проведення фестивалю часто бойкотують радикальні організації, іноді навіть застосовуючи силу.

UAnimals

"UAnimals" — відома і досить активна зоозахисна організація України. Товариство було засновано в 2016 році після кампанії Олександра Тодорчуку проти експлуатації тварин в цирку. Першу масштабну акцію за права чотирилапих підтримали більше 5 000 людей.

Проблеми, які піднімає UAnimals:

  • заборона цирку з тваринами і дельфінаріїв;
  • заборона експлуатації тварин для фотопослуг і жебракування;
  • відмова від тестування косметики і парфумерії на тварин;
  • заборона притравочних станцій;
  • заборона хутряних ферм;
  • створення реабілітаційних центрів для безпритульних і тварин, які постраждали через жорстоке поводження;
  • створення зоополіціі і підвищення контролю над поводженням з тваринами.

Ми розповіли вам про сім з понад 100 тисяч громадських організацій, які діють в Україні. Якщо хочете стати учасником однієї з них або отримати допомогу, ви в будь-який момент можете знайти контакти і всю необхідну інформацію в інтернеті і зв'язатися з представниками об'єднання, яке вас зацікавило. Ваша проблема ні в якому разі не залишиться без уваги, адже основний напрямок діяльності громадських організацій — це підтримка і допомога тим, хто цього потребує.

Автор: Сервіс “Tengo”
05.10.2021
views
7530  переглядів
shares
2