Дивись українське: 5 кращих фільмів українського виробництва

Дивись українське: 5 кращих фільмів українського виробництва
Loader

Український кінематограф за останні 10 років змінився до невпізнання. Зараз в нашій країні на різних студіях проводяться зйомки 30 фільмів, в яких беруть участь не тільки українські, але навіть європейські і голлівудські зірки. А ще наші кінострічки по кілька разів на рік привозять нагороди з найпрестижніших міжнародних фестивалів.

Miloan підготував для вас огляд 5 кращих фільмів українського кінематографа, які заслуговують на вашу увагу.

“Поводир”

Рік: 2013
Країна: Україна
Режисери: Олесь Санін
Жанр: військовий, драма
Бюджет: 2 млн. дол.
Тривалість: 2 год.

Фільм розповідає про пригоди 10-річного хлопчика з США і сліпого кобзаря Івана Кочерги в РРФСР. Юнак прибув в Україну зі своїм батьком інженером, який повинен був брати участь в розвитку держави майбутнього. Однак незабаром американець вмирає, отримавши секретні матеріали про репресії. Пітер залишається один. Хлопчик тікає від поліції і доля зводить його зі сліпим кобзарем Іваном. Музикант допомагає Пітеру і намагається захистити його від усіх тих жахливих подій, які розгортаються навколо.

Фільм зібрав близько 14 млн гривень.

“Гніздо горлиці”

Рік: 2016
Країна: Україна, Італія
Режисери: Тарас Ткаченко
Жанр: драма
Бюджет: 16.4 млн. грн
Тривалість: 1 год. 50 хв.

"Гніздо горлиці" — це фільм-сенсація, драма про життя українців за кордоном. В основу кінострічки лягли реальні події.
Головна героїня Дарина залишає чоловіка і дочку в Україні і відправляється на заробітки в Італію. Там вона влаштовується домробітницею в будинок старої сеньйори. Відносини між жінками складаються не кращим чином. Ситуацію рятує син італійки Алессандро, з яким у Дарини зав'язується роман. Коли приходить час повертатися в Україну, Дар'я постає перед непростим вибором між "до" і "після".

Кінострічка "Гніздо горлиці" зібрала 1,36 млн гривень. Фільм подивилися близько 9000 глядачів.

"Кіборги"

Рік: 2017
Країна: Україна
Режисери: Ахтем Сеітаблаєв
Жанр: бойовик, військовий, драма
Бюджет: 47,95 млн. грн.
Тривалість: 1 год. 52 хв.

"Кіборги" — це історія про справжніх героїв України, які захищали Донецький аеропорт ім. Прокоф'єва від ворожих атак. Це історія, яку повинен знати кожен. Її герої — воїни-кіборги, які робили те, чого звичайні люди б ніколи не робили. Робили, бо наказу здавати аеропорт не було. Робили, щоб їхні дружини, дівчата, матері і сестри жили в безпеці. Аеропорт звів разом лікарів, музикантів, синів багатих батьків і звичайних хлопців.

Тільки за перший уїк-енд фільм зібрав понад 8 млн гривень. Після 8 тижнів прокату касові збори фільму склали 22,3 млн гривень, що стало абсолютним рекордом для українського кінематографу.

"Коли падають дерева"

Рік: 2018
Країна: Україна, Польща, Македонія
Режисери: Марися Нікітюк
Жанр: драма
Бюджет: 22 млн. грн.
Тривалість: 1 год. 28 хв.

"Коли падають дерева" — це історія про дівчину-підлітка Ларису і її коханого — бандита Шрама. Дівчина закінчує школу і встає перед вибором: що робити далі. Лариса дуже хоче самостійно будувати своє життя і не бажає повторювати долю мами і бабусі. За любов до Шрама дівчину засуджує все село. Рідні теж її не підтримують, тому що для них важливіше, що скажуть люди. Шрам і Лариса хочуть втекти разом, але ціна свободи виявляється занадто високою. Чи готові вони будуть її заплатити?

Прем'єра кінострічки відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі. Касові збори фільму склали 404 тис. гривень.

"Пульс"

Рік: 2021
Країна: Україна
Режисер: Сергій Чеботаренко
Жанр: біографія, драма, спорт
Бюджет: 31,2 млн грн
Тривалість: 1 год. 30 хв.

Це біографічний фільм про спортсменів з особливими потребами. Спортсменка Оксана Батурчук потрапляє в серйозне ДТП і отримує важкі травми. Аварія позбавляє дівчину шансу брати участь в Олімпійських іграх. Згодом любов до бігу і воля до перемоги роблять диво. Оксана стає призером паралімпійських ігор та заслуженим майстром спорту.

Прем'єра фільму повинна була відбутися в 2020 році, але через пандемію коронавіруса показ відбувся тільки в 2021 році. Картина зібрала понад 3 млн гривень.

А ви дивитеся українське кіно? Яка кінострічка вразила вас найбільше?

Автор: Сервіс “Tengo”
21.10.2021
views
1229  переглядів
shares
0