Мандруй Україною: топ місць для відпочинку цього літа

Мандруй Україною: топ місць для відпочинку цього літа
Loader

Морозні зимові дні давно позаду. Весна, яка в цьому році видалася дощовою і вітряною, теж уже закінчується. На вулиці стає по-літньому спекотно. Нарешті можна насолоджуватися сонечком і планувати довгоочікувану відпустку. В Україні є маса курортів і красивих туристичних місць для веселого і приємного проведення часу. Відправитися в подорож можна як з сім'єю, так і з друзями.

Одеса — перлина біля моря

Літній відпочинок без моря уявити складно. На щастя в Україні є багато місць, де можна похлюпатися в хвилях, позасмагати, а також випробувати масу активних розваг. Першу сходинку в нашому рейтингу по праву забрала Одеса. Це місто-мільйонник з великим портом, чистими широкими пляжами, аквапарком і клубами. До речі пляжі в місті — на будь-який смак. Якщо ви любите пригоди і нічні тусовки, вирушайте на пляж "Аркадія". Любителям більш спокійного відпочинку підійдуть пляжі "Ланжерон" і "Отрада".

Хочете поєднати морський відпочинок з екскурсіями і вивченням пам'яток? В Одесі є на що подивитися! Обов'язково прогуляйтеся по Дерибасівській, по Приморському бульвару, пройдіться по Потьомкінських сходах. З музеїв рекомендуємо "Катакомби Одеси" і Музей шоколаду. Дітям буде цікаво в Музеї воскових фігур "У баби Уті".

Більш бюджетно можна відпочити в курортних містечках і селищах Одеської області: в Затоці, Чорноморську, Кароліно-Бугазі, Лебедівці, Грибівка, Санжейкі.

Кирилівка: сімейний відпочинок з дітьми

Не знаєте, куди відправитися на відпочинок з дитиною? Кращих варіантів, ніж Кирилівка і Федотова Коса в Україні ви не знайдете. Курорти розташовані на Азовському морі. Біля берега всюди мілко, а вода практично завжди тепла. Пляжі піщані і досить широкі. Поки ви будете засмагати, ваші малюки зможуть будувати замки і збирати мушлі.

У Кирилівці є лимани з лікувальними грязями, можливості для водних розваг, парки атракціонів, дельфінарій і найбільший в Україні аквапарк "Острів скарбів". Діткам буде, де розгулятися і вам не буде коли нудьгувати. До речі ціни в Кирилівці цілком адекватні. Це чудове місце для бюджетного сімейного відпочинку.

Херсонщина: найдивовижніші місця тут!

У Херсонській області є безліч прекрасних місць, які потрібно побачити хоч раз в житті. Рекомендуємо зупинитися в Залізному Порту або в Лазурному, пару днів насолодитися пляжним відпочинком, а потім трохи помандрувати. Можна самостійно на авто, а можна в складі груп автобусними турами, які в літній сезон організовуються кожен день.

Що подивитися?

  1. Острів Джарилгач — це Мальдіви по-українськи, місце, де можна відчути поєднання з природою, попірнати в прозорій воді, поплавати з дельфінами, подивитися на диких звірів. Навіть якщо ви проведете один день тут, він запам'ятається на все життя.
  2. Рожеве озеро — Херсонська Австралія, частина знаменитого озера Сиваш. Цю водойму вважають залишками стародавнього лемурійського моря. Чим спекотніше на вулиці, тим яскравіше буде виглядати озеро. У воді дуже багато солей, тому ви зможете буквально лежати на поверхні, як в Мертвому морі. Схоже озеро, такого ж рожевого кольору, розташоване біля узбережжя Західної Австралії.
  3. Асканія Нова - біосферний заповідник. Обов'язково візьміть екскурсію "Ретро-фото-сафарі". У степовій зоні ви зможете побачити табуни диких тварин: бізонів, коней, зебр, антилоп, які живуть в умовах, близьких до природних. При бажанні їх можна погодувати смаколиками.

Тут ви зробите багато фото і отримаєте масу незабутніх емоцій.

Карпати — тихий відпочинок на природі з розвагами

Незважаючи на те, що ми говоримо про літню відпустку, не варто виключати зі списку Карпати. Буковель - це не тільки гірськолижний курорт, але і шикарна літня зона розваг. Тут регулярно проводяться вечірки, концерти, виставки. Для любителів релаксу пропонуються всі види SPA. Серед варіантів активного відпочинку — катання на квадроциклах, кінні прогулянки, рафтинг, польоти на парапланах, скалеотури і багато іншого. Кілька днів можна присвятити риболовлі і лісовим прогулянкам. До речі в тамтешніх лісах влітку багато грибів і ягід.

Зупинятися радимо в Славському, Східниці, Ворохті, Косові, Татарові, Ясінях. Тут хороший сервіс та привабливі ціни.

Легендарне озеро Синевир

Це унікальне озеро, яке природа подарувала Україні. Воно знаходиться посеред Карпат. Відпочинок на озері підійде для людей, які люблять походи, нічліг в палатках, сім'ям зі старшими дітьми.

Купатися і ловити рибу в озері Синевир заборонено. Зате тут можна покататися на плоту, погодувати риб, погуляти по гірських доріжках, подихати свіжим чистим повітрям. Ще можна помандрувати гірськими масивами і відвідати реабілітаційний Центр бурих ведмедів. Ночувати туристи рекомендують біля озера або в сусідніх селах. Найбільш відповідний варіант Міжгір'я.

Як бачите, в Україні теж є, де відпочити. Подорожуйте з хорошим настроєм і нехай це літо стане одним з найбільш незабутніх в вашому житті.

Автор: Сервіс “Tengo”
28.05.2021
views
1256  переглядів
shares
0