Які книги почитати для розвитку своєї фінансової грамотності?

Які книги почитати для розвитку своєї фінансової грамотності?
Loader

Фінансова грамотність дуже важлива. Вона допомагає економити, більше заробляти, накопичувати кошти, робить життя якіснішим ... Сьогодні це модно і про це всі говорять. Але як же стати фінансово грамотним і фінансово незалежним? Потрібно більше працювати? Потрібно в чомусь собі відмовляти? З чого почати?

Ми пропонуємо почати з книг. Знання, які вони дадуть, можна відразу ж застосовувати на практиці. Уже з перших сторінок якість життя може покращитися. Ви поглянете на себе, свій стиль життя і фінансове становище з іншого боку і це вже результат! Що саме читати — ми підкажемо. Ловіть ТОП-10 книг, які прокачають вашу фінансову грамотність.

Анастасія Веселка "Дівчина з грошима. Книга про фінанси та здоровий глузд"

Економити — це для бідних. Фінанси — це занадто складно. Рахувати гроші і дивитися на ціни в супермаркеті — це про жадібність і дріб'язковість. Інвестиції? Це для банкірів і багатіїв. Ви теж так думаєте? Анастасія Веселка переконає, що це не так, розповість, що фінанси — це зовсім не складно і не страшно, навчить складати бюджет і правильно витрачати гроші.

Бодо Шефер "Шлях до фінансової свободи"

Чого ви насправді хочете? Мільйон — це диво? Чому не всі люди багаті? Хочете отримати відповіді на ці питання? Ще одна книга про фінанси — в вашу скарбничку! Поради, представлені в книзі, дуже прості. Їх можна використовувати з першого дня. Багато читачів в рецензіях пишуть, що ця книга стала для них настільною.

Володимир Савенок "Як скласти особистий фінансовий план"

До фінансового планування багато хто ставиться дуже скептично. Кажуть, що це нудно, це не працює, цим не можна займатися постійно ... Прочитавши цю книгу, ви будете думати зовсім по-іншому. Текст написаний простою мовою і розбавлений прикладами. Читати можна незалежно від того, скільки грошей у вас в кишені, якої мети ви хочете досягти, наскільки ви фінансово грамотна людина. Після прочитання цієї книги буде хотітися тільки одного — діяти!

Роберт Кіосакі "Багатий тато — бідний тато"

Ця книга "маст хев" для всіх, кого цікавить тема фінансів, збагачення, інвестування. Це книга про те, як правильно заробляти гроші і як їх витрачати.

"Потрібно працювати, не витрачати весь свій заробіток, а вкладати вільні гроші в справу" — головна думка, яку Роберт намагався донести до читачів.

У книзі ви не знайдете відповіді на питання "Як побудувати бізнес з нуля", зате дізнаєтеся багато психологічних моментів, які допоможуть знайти правильний підхід.

Світлана Шишкіна "Любити. Вважати. Як побудувати міцні та здорові відносини на основі фінансової незалежності"

Ця книга більше підійде для жінок. Вона вчить фінансової безпеки, розповідає як захистити свій капітал і особисте життя. Автор розповідає, що не потрібно повністю покладатися на підтримку чоловіків, тому що в разі її втрати можна опинитися у вкрай жалюгідному стані. Багато жінок роками живуть в токсичних відносинах через те, що у випадку розлучення не зможуть самі себе забезпечити. Щоб позбавити жінок від страхів і ризиків, Світлана хоче навчити їх фінансової самостійності, розповісти як правильно заробляти і витрачати гроші.

Наполеон Хілл "Думай і багатій"

Це ще один світовий бестселер, настільна книга багатьох фінансових мільйонерів. У ній є секретна "формула успіху" і як тільки читач її для себе відкриває, він пізнає щось більше, ніж міг собі уявити. З книги "Думай і багатій" ви дізнаєтеся:

  • наскільки думки можуть бути матеріальними;
  • як працює візуалізація;
  • як використовувати знання і досвід, щоб розбагатіти;
  • чому трапляються невдачі і чому їх потрібно цінувати.

"Думай і багатій" можна перечитувати по кілька разів, щоразу відкриваючи для себе щось нове.

Джордж Клейсона "Найбагатша людина в Вавилоні"

Книга була написана в 1926 році. З тих пір пройшло вже багато років, але в світі фінансів мало що змінилося. Торгівля, інвестування, азартні ігри, боргові розписки були 8000 років назад і існують донині. Закони руху грошей через 8000 років залишилися колишніми.

Бодо Шефер “Мані або Азбука грошей”

Книга добре підійде для батьків, які бажають навчити фінансової грамотності своїх дітей. Головні герої — дівчинка, яка почала заробляти гроші з малих років і її собачка лабрадор. Книжка призначена для дітей і для дорослих. Прочитати її можна за декілька днів.

Роберт Г. Аллен "Множинні джерела доходу"

Хочете дізнатися способи, які допоможуть збільшити дохід? Книга Роберта Аллена вам про них розповість. Ви дізнаєтеся, що всього лише одна угода може забезпечити дохід на все життя. Книга розповідає про інвестиції в нерухомість, фондові біржі, спекуляції, систему економії, а ще про час і про те, як ним потрібно розпоряджатися.

О. С. Мельник "Страхування. Просто про складне"

Страхування — це важлива частина фінансового життя кожної людини. Автор розповідає, як правильно і якісно укласти страхову угоду і як не піти в мінус при настанні страхового випадку.

Ну що ж, тепер ви знаєте з чого почати! Завдяки книгам вивчення фінансової грамотності буде даватися вам легко. Бажаємо успіхів і швидких результатів!

Автор: Сервіс “Tengo”
22.06.2021
views
2048  переглядів
shares
0